Pangsapuri Perkhidmatan

Habis Dijual

Siap Dibangunkan

2 Bilik Tidur

1 Bilik Air

2 Lot Parkir

Harga bermula dari

RM250,000*

LOKASI

Dengkil, Selangor

100%

Tanah Rizab Melayu

KE PUTRAJAYA

2.5 km

KE KLIA / KLIA 2

22.5km

SAYA NAK!

Pengenalan

Pilihan Utama Keluarga Baru

Rumah Pangsapuri Perkhidmatan KITA Impian ialah pilihan ekonomi terbaik untuk mereka yang memilih untuk menetap di bangunan tinggi berbanding kediaman di atas tanah. Lengkap dengan pelbagai kemudahan termasuk kolam renang, KITA Impian pastinya diimpikan oleh kebanyakan keluarga muda

Ruang Dalaman
Ruang Praktikal Pilihan Ekonomikal

Ruang dalaman Rumah Pangsapuri Perkhidmatan KITA Impian menawarkan praktikaliti dalam kehidupan seharian keluarga. Keperluan asas yang lengkap untuk setiap keluarga muda.

Lihat Galeri

Spesifikasi

Jenis A

Spesifikasi Bangunan

StrukturKonkrit Bertetulang
DindingDinding Bersimen Pasir / Dinding Blok / Dinding Konkrit / Panel Konkrit
BumbungBumbung Konkrit Bertetulang / Dek Logam
SilingPlaster / Lapisan Skim
TingkapTingkap Kaca Berbingkai Aluminium / Tingkap Ram Berbingkai Besi
PintuPintu Masuk Utama: Pintu Papan Rata
Rintangan Api
Bilik Tidur / Bilik Air: Pintu Papan Rata
Balkoni: Pintu Gelongsor Berbingkai Aluminium
KunciSet Kunci Berkualiti

Kemasan Lantai

Ruang Tamu / Ruang Makan Jubin Seramik
Ruang Legar Jubin Seramik
Semua Bilik Air Jubin Seramik
Semua Bilik Tidur Jubin Seramik
Dapur Jubin Seramik
Laman / Balkoni Jubin Seramik

Kemasan Dinding

Ruang Am Lepaan Skim, Plaster & Cat
Dapur Jubin Seramik Berketinggian 1.5m
Semua Bilik Air Jubin Seramik Berketinggian 1.5m

Pemasangan Sanitari

Tandas Duduk 2 Unit
Basin Basuh Tangan 2 Unit
Pancuran Mandi 2 Unit
Pili Air 3 Unit
Sinki Dapur 1 Unit

Pemasangan Elektrik

Kotak ‘DB’1 Unit
Mata Lampu15 Unit
Mata Penghawa
Dingin
2 Unit
Mata Palam11 Unit
Mata Kipas Siling4 Unit
Mata SMATV1 Unit
‘FWS’1 Unit
Mata Pemanas Air1 Unit

Jenis B

Spesifikasi Bangunan

StrukturKonkrit Bertetulang
DindingDinding Bersimen Pasir / Dinding Blok / Dinding Konkrit / Panel Konkrit
BumbungBumbung Konkrit Bertetulang / Dek Logam
SilingPlaster / Lapisan Skim
TingkapTingkap Kaca Berbingkai Aluminium / Tingkap Ram Berbingkai Besi
PintuPintu Masuk Utama: Pintu Papan Rata
Rintangan Api
Bilik Tidur / Bilik Air: Pintu Papan Rata
KunciSet Kunci Berkualiti

Kemasan Lantai

Ruang Tamu / Ruang MakanJubin Seramik
Ruang LegarJubin Seramik
Semua Bilik AirJubin Seramik
Semua Bilik TidurJubin Seramik
DapurJubin Seramik
Laman / BalkoniJubin Seramik

Kemasan Dinding

Ruang AmLepaan Skim, Plaster & Cat
DapurJubin Seramik Berketinggian 1.5m
Semua Bilik AirJubin Seramik Berketinggian 1.5m

Pemasangan Sanitari

Tandas Duduk1 Unit
Basin Basuh Tangan1 Unit
Pancuran Mandi1 Unit
Pili Air2 Unit
Sinki Dapur1 Unit

Pemasangan Elektrik

Kotak ‘DB’1 Unit
Mata Lampu10 Unit
Mata Penghawa
Dingin
2 Unit
Mata Palam9 Unit
Mata Kipas Siling3 Unit
Mata SMATV1 Unit
‘FWS’1 Unit
Mata Pemanas Air1 Unit

PELAN LANTAI

 • Rumah Jenis A

  901 KAKI PERSEGI
 • Rumah Jenis B

  551 KAKI PERSEGI

Kemudahan

Pelbagai kemudahan disediakan di Rumah Pangsapuri Perkhidmatan untuk kegunaan penghuninya. Dari gelanggang sukan hinggalah ke kolam renang, pastinya melengkapi keperluan penghuninya yang sentiasa mahukan yang terbaik.
*Lakaran Artis
Kunjungi Galeri Jualan Kami

Aras Bawah

 • Laluan Masuk Residen
 • Laluan Masuk Kawasan Komersial
 • Laman Singgahsana
 • Kawasan Permainan Tadika

Aras 7

 • Gelanggang Futsal
 • Gelanggang Takraw
 • Laman Permainan Bersepadu
 • Laman Kecergasan
 • Laman Rehat
 • Dek Senaman
 • Kolam Renang Dewasa
 • Kolam Renang Kanak-Kanak
 • Laman Barbeku
 • Bilik Permainan
 • Tandas
 • Dewan Serbaguna
 • Gim
 • Dek Kolam

Aras 8

 • Surau
 • Pejabat Pengurusan

Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Rumah 
Pangsapuri Perkhidmatan

Seringkali kita dengar tentang rumah pangsapuri biasa atau kondominium sebagai salah satu hartanah pilihan ramai. Tetapi ramai masih kurang mengetahui tentang satu lagi jenis pangsapuri yang agak sinonim dengan kehidupan bandar serba urban di Malaysia, iaitu pangsapuri perkhidmatan. 

Jika di tengah-tengah bandar, ada terdapat banyak rumah pangsapuri perkhidmatan atau pangsapuri servis yang dibina dengan megah dan tinggi. Tahukah anda bahawa sebuah unit pangsapuri perkhidmatan itu ada pelbagai ciri yang menarik? Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli sebuah unit untuk kegunaan anda, ketahui dengan lebih terperinci tentang jenis pangsapuri ini serta kegunaannya sekarang.

perbezaan dengan

Secara sekilas pandang, memang rumah pangsapuri perkhidmatan dan juga kondominium tampak begitu serupa. Kedua-duanya merupakan hartanah milik strata, di mana memiliki sebuah rumah kondominium atau pangsapuri perkhidmatan itu bermaksud anda memiliki satu unit rumah tersebut. Ini berbeza dengan rumah atas tanah seperti rumah teres atau banglo, di mana pemilik rumah memiliki tanah di mana rumah itu dibina.

Dari segi kemudahan, kondominium dan rumah pangsapuri servis ini juga mempunyai banyak persamaan. Kedua-dua jenis perumahan ini selalunya terletak di dalam komuniti berpagar dengan sistem keselamatan yang lengkap. Kondominium dan pangsapuri perkhidmatan juga selalunya lengkap dengan kemudahan rekreasi, seperti kolam renang, gimnasium, taman permainan, dan macam-macam lagi. Jadi apakah perbezaannya? Selain daripada menjadi tempat tinggal, rumah pangsapuri servis juga boleh berperanan menjadi ruang kerja atau pejabat. Ini biasanya terjadi dalam kalangan syarikat kecil yang tidak mempunyai banyak pekerja yang ada di pejabat. Pangsapuri jenis perkhidmatan ini selalunya boleh siap berkelengkapan penuh dengan peralatan pejabat. Perkara ini boleh terjadi ekoran jenis hartanah yang didaftarkan untuk pangsapuri jenis ini.

Jenis Hartanah

Rumah pangsapuri biasa atau kondominium merupakan sejenis hartanah berstrata yang mempunyai jenis atau status hartanah yang berbeza dengan pangsapuri servis. Rumah pangsapuri biasa atau kondominium adalah hartanah berstatus kediaman. Ini bermaksud bayaran utiliti yang dikenakan terhadap hartanah jenis ini akan mengikut kadar bayaran bagi kediaman. Sebaliknya, pangsapuri perkhidmatan pula dibina di atas tanah yang berstatus komersial. Bayaran utiliti yang dikenakan bagi pangsapuri jenis ini akan mempunyai perbezaan dengan pangsapuri jenis kediaman biasa.

KITA impian PILIHAN APARTMENT CYBERJAYA YANG IDEAL

Anda berhasrat untuk mendiami sebuah apartment di Cyberjaya? Projek perumahan daripada KITA @ Cybersouth dapat merealisasikan impian anda. Ramai orang berimpian untuk memiliki apartment Cyberjaya sebagai tempat menetap mereka. Jika anda memilih apartment Cyberjaya sebagai kediaman pilihan, anda bakal menikmati hidup serba mewah dan tenang di bandar yang sedang pesat membangun dengan pelbagai kemudahan. Nikmati gaya hidup moden dengan akses kepada pelbagai jenis pusat liburan dan beli-belah yang dapat memenuhi citarasa kehidupan bekeluarga anda sekarang.

Mengapa Pilih Apartment Cyberjaya?

Sama ada anda baru sahaja mahu memulakan kehidupan sendiri ataupun sedang membina keluarga, sebuah apartment merupakan jenis kediaman yang amat sesuai untuk didiami. Dengan memiliki apartment Cyberjaya, anda sudah pasti berada di pusat gaya hidup moden dan berkebolehan untuk mengakses pelbagai jenis kemudahan, seperti hab transit dan lapangan terbang untuk ke mana sahaja. Tidak lupa juga dengan rangkaian pusat beli belah yang meluas, memudahkan anda untuk mencari hiburan hujung minggu atau mencari keperluan harian rumah. Dengan memiliki apartment Cyberjaya, segala impian anda akan mudah dicapai.

Kita Impian Sebagai Pilihan Apartment Cyberjaya Anda

Bandar Cybersouth merupakan projek pembangunan yang terletak di selatan Cyberjaya. Jika anda berhajat untuk mendiami apartment Cyberjaya, Kita Impian di Cybersouth perlu dimuatkan dalam senarai pilihan kediaman anda. Berhampiran dengan bandar Cyberjaya, Kita Impian juga mempunyai akses dengan pelbagai kelengkapan dan kemudahan yang ada di bandar Cyberjaya. Pilihlah Kita Impian untuk mendiami kawasan perumahan yang berhampiran dengan beberapa stesen MRT Laluan Putrajaya yang dapat menghubungkan anda dengan pusat bandar Kuala Lumpur. Dengan memilih Kita Impian sebagai alternatif apartment Cyberjaya anda, akses kepada hab transit Putrajaya Sentral juga menjadi mudah sekali, sekali gus dapat menghubungkan anda kepada Lapangan Terbang Antarabangsa I & II. Kita Impian sebagai pilihan apartment Cyberjaya anda juga dapat memberi anda peluang menetap di komuniti serba harmoni yang lengkap dengan kemudahan berpagar eksklusif yang dibina di atas Tanah Rezab Melayu pada harga yang berpatutan.

APA KATA MEREKA?

Penafian: Reviu diambil dari senarai Google Maps KITA @ Cybersouth dan bukan rekaan.

Kunjungi Galeri Jualan KITA @ Cybersouth

KITA @ Cybersouth Sales Gallery,
Cybersouth,
43800 Dengkil, Selangor
Kunjungi Galeri Jualan Kami
X

Menu

Carian

X
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram